Mediáció, egyezségközvetítés
 
Coaching, tanácsadás,tréning
Iskolai konfliktuskezelő tréning

A válás menete

 
Keresetlevél

A válópert keresetlevéllel lehet megindítani azon a területileg illetékes bíróságon, ahol a házaspár közös lakóhelye van, vagy ahol az alperes lakik. Felperes az, aki benyújtja a keresetlevelet, alperes, aki ellen benyújtják azt.

A keresetlevélre illetékbélyeget kell ragasztani, melynek értéke: 30.000 Ft.

A házasságot felbontani a bíróság kizárólag valamelyik házastárs kérelmére, vagy a házastársak közösen benyújtott kérelme, egyező akaratnyilvánítása alapján tudja megtenni.

A keresetlevél megírásához szükséges hivatalos okmányok: személyi igazolvány, lakcímkártya, házassági anyakönyvi kivonat, gyerekek születési anyakönyvi kivonata.

A keresetlevelet meg lehet írni önállóan, közösen, de közvetítői eljárásban a mediátorok általában ingyen vagy csekély összegért összeállítják a feleknek.

Ha a felek nem tudnak megegyezni a gyermekkel és a vagyonmegosztással kapcsolatos kérdésekben, a válás akár 2-3 évig is elhúzódhat és igen költséges lesz.
Ha mindezt a tortúrát szeretnék megspórolni és gyorsan, kíméletes, emberséges módon szeretnék felbontani a házasságot, ajánlott a keresetlevél beadása előtt válásmediátor segítségét kérni, aki segít megegyezni.  Ha keresetlevél mellé csatolják a felek a közös megállapodást, melyben kérik jogerőre emelését, pár hónap alatt megkapják a végzést és jelentős illetékkedvezményben is részesülnek. Ha már folyik a per, akkor is van lehetőség a közvetítői eljárásra és az illetékkedvezmény kihasználására.
 

Ügyfélszolgálat: 06 30 984 1356
 
Jelentkezési lapok

Videók

Ossza meg barátaival is!